Zdravé domácí jogurty. Zdravé domácí sýry. Vynikající dobrůtky z farmářských trhů zabraly místa prefabrikátům z obvyklých prodejen. Můžeme ale si tyto dobroty udělat sami?
Firma Bulgaricus nabízí osvědčenou recepturu na vyjmenované produkty a mnohé další, jež dokáže doma vyrobit každá dovedná hospodyňka, ale také zběhlá mlékárna s orientací na objemnou produkci mlékárenských výrobků podle tradičních návodů. Vyzkoušejte kefíry, jedinečné jogurty, lahodné sýry s obsahem bulharské smetanové a sýrařské kultury a budete je jíst stále.
Pro výrobu domácího sýru jsou nezbytné další suroviny
Ke zhotovení sýru v domácím prostředí jsou vám třeba chlorid vápenatý a syřidlo na výrobu sýrů. Chlorid vápenatý vylepšuje syřitelnost mléka a jeho maximální výtěžnost. Současně tato materie výtečně zastupuje mizející kalcium, který kvůli pasterizaci mizí. Malé hodnoty kalcia mají za vinu sníženou srážlivost mléka. Pro kvalitní srážení mléka je potřeba dodávat syřidlo, jak oblíbené syřidlo na výrobu sýrů živočišné, tak rostlinné, případně mikrobiální. Všechny potřebné výrobky nabízí Bulgaricus.
Co si můžete všechno doma vyrobit
Se všemi prodávanými kulturami jednoduše zhotovíte domácí jogurt, nejlepší čerstvý sýr, kefír, zakysanou smetanu, zdraví prospěšné bio acidofilní mléko a bio raženky. Živá kefírová kultura z Bulharska je užívána pro dělání kefíru v domácím prostředí, sýrařská kultura z Bulharska je potřebná pro výrobu sýru, smetanové kultury z Bulharska je potřeba pro zhotovení zakysané smetany a tvarohu, pro jogurty se používá jogurtová kultura.
Pestrá nabídka surovin
Nekonečná nabídka internetové prodejny pojímá všechny suroviny potřebné pro domácí vyrábění. Jsou nabízena i účinná probiotika po antibiotikách na střeva, jež se zasluhují o obnovu rovnováhy ve střevech, avšak i celého těla. Poznali jsme, že porušená střevní mikroflóra způsobuje mnohé nemoci. Ví se, že přírodní probiotika pomáhají regeneraci celého těla a mikroflóry ve střevech u dětí, stejně jako u žen i u mužů všech věkových tříd.